Návštěva Kutné Hory

Je sychravé červnové ráno – 6. 6. 2023 – a sekunda se schází v Bohumíně na vlakovém nádraží. Dnes vyráží 25 studentů potřetí za svými zážitky, tentokrát je cílem Kutná Hora. Z Bohumína jedou do Kolína, kde přestoupí na vlak do Kutné Hory. Mají bohatý program a historie je zde cítit na každém kroku.

Nejprve navštěvují chrám sv. Barbory, skvostnou gotickou stavbu. Opakují základní prvky gotiky, které se naučili v hodinách dějepisu. Poté směřují jejich kroky do Vlašského dvora a na prohlídku mincovny. Po polední svačince pokračují do kostnice, kde jsou velmi překvapeni, protože nic podobného většina z nich nikdy neviděla. Posledním cílem naší historické exkurze je pak katedrála Nanebevzetí Panny Marie a sv. Jana Křtitele v Sedlci. Všechny pochůzky městem absolvují pěšky, takže v závěru cítí značnou únavu. Nastupují do vlaku do Kolína.

Po přestupu na nás padla obrovská únava, ale i radost z toho, že jsme dnes viděli tolik zajímavých míst. Kutná Hora se nám moc líbila a ještě dlouho budeme vzpomínat.

Fotogalerie ke zhlédnutí

Mgr. Pavlína Tobolová