Mezinárodní projekt „Ohne Grenzen“ (Bez hranic) 2023

Začátkem května se skupina studentů NJ třídy G4.A zapojila do dvouměsíčního mezinárodního projektu „Ohne Grenzen“ pod záštitou Goethe Institutu v Praze, aby si vyzkoušeli své nabyté jazykové dovednosti také v praxi.

Téma letošního ročníku je „Virtuální kuchařka“ a samozřejmě celé téma se točí kolem jídla a vaření.  Po úvodním představení se a seznámení se všemi účastníky (Maďarsko, Polsko, ČR, Jordánsko) studenti mezi sebou vyzvídali, jaké je jejich oblíbené jídlo a přidávali ke svým statusům fotografie svých oblíbených pokrmů.

Tento týden se pustíme do ochutnávek z německé a rakouské kuchyně, neboť nejmenovaný řetězec pořádá svůj oblíbený Alpský týden (klobásky, preclíky, lokální salámy a sýry a samozřejmě různé cukrovinky včetně Käsekuchen, Apfelstudel nebo Sachertorte).

Čeká nás stoprocentně také spousta kvízů a her na téma „jídlo“. Už se moc těšíme!

Fotogalerie ke zhlédnutí

Za PK Další cizí jazyky Mgr. Petra Moskva

Projekt „Ohne Grenzen“  – v rámci projektu „Bez hranic“ se žáci a žákyně z různých zemí dostávají skrz němčinu virtuálně do vzájemného kontaktu. Popisují svůj všední den pomocí slov a obrázků, vytvářejí videa a krátké filmy, vaří tradiční pokrmy, fotí své okolí nebo si vzájemně poskytují interview, a to vše v němčině. Pomocí různých digitálních formátů se tak seznámí s tím, jak žijí jiní mladí lidé v různých zemích. Výsledky projektu jsou pak prezentovány na jedné společné webové stránce, díky níž se všichni mohou vydat na cesty po různých kulturách přinášejících mnoho zážitků a informací.