Majáles a poslední zvonění 2024

Jako již posledních 31 let, tak ani letos nemohl chybět tradiční Majáles naší školy. Tento rok se akce konala v úterý 30. 4. 2024, kdy ze samého rána chodili maturanti v kostýmech po městě a jako vždy vybírali příspěvky na své maturitní večírky.

V 10:00 vypukla v malé tělocvičně velká show v podobě posledního zvonění maturantů, kdy si maturitní třídy na rozloučení připravily patnáctiminutová vystoupení. Nechybělo ani pasování studentů třetích ročníků do stavu maturantského a následné poděkování učitelům jednotlivých tříd.

Poté se všechny třídy seřadily do majálesového průvodu a přesunuly se na orlovské náměstí, kde již za krásného počasí jednotlivé nematuritní třídy předvedly svá vystoupení. Letošním tématem byly Disney pohádky a každá třída velice originálně ztvárnila svou vylosovanou pohádku.

Třetí místo si odnesla třída T2.C s vystoupením Malá mořská víla, druhé místo získala třída T3.C s Ledovým královstvím a první místo zaslouženě vyhrála třída G5.A se svým ztvárněním pohádky Úžasňákovi.

Tento rok v porotě zasedali zástupci všech maturitních tříd a posuzovali jednotlivá vystoupení, z nichž poté 10 tříd ocenili cenami. Mezi hlavní ceny patřily poháry ve tvaru Mickeyho Mouse, den výletu navíc a voucher s různě velkou peněžní výhrou. G4.C, která skončila na čtvrtém místě, si odnesla voucher do pizzerie Balcanica v Dolní Lutyni a O3.A na pátém místě vyhrála voucher v hodnotě 1000 Kč na útratu ve školním bufetu. Zbylých pět tříd bylo odměněno bonbony.

Děkujeme všem třídám za skvěle připravená vystoupení. Dále bych také chtěla poděkovat porotě za její nelehkou práci s rozhodováním a kolegyním Mgr. Zuzaně Lipowské a Mgr. Blance Buzkové za jejich velkou pomoc při organizaci celé akce.

Fotogalerie a videa ke zhlédnutí

Bc. Bělicová Martina