Veletrh příležitostí v Ostravě

Dne 21. března 2024 se na výstavišti Černá louka v Ostravě uskutečnil Ostravský veletrh příležitostí pořádaný OA a VOŠ Ostrava-Mariánské Hory, p. o. Veletrhu se zúčastnilo 36 fiktivních firem z České republiky a Slovenska a soutěžili v deseti kategoriích.

Naši školu reprezentovaly dvě společnosti Green Grace Beauty, s. r. o. a Waxies, s. r. o. složené z 3. ročníku Obchodní akademie.

Naše společnosti se krásně v konkurenci umístily:

– kategorie Webové stránky pro e-shop – 1. místo – společnost Green Grace Beauty, s. r. o.

– kategorie Vizitka – 4. místo – společnost Waxies, s. r. o.

– kategorie Dárkový poukaz na A5 – 5. místo – společnost Waxies, s. r. o.

Gratulujeme.

Veletrh byl velmi přínosný a byla to pro nás všechny dobrá zkušenost. Vyzkoušeli jsme si obchodování mezi firmami, vyšli jsme ze své komfortní zóny, jak z prezentaci v angličtině, tak i v české reprezentaci naší firmy a školy. Naučilo nás to lépe komunikovat s lidmi a být více profesionální. Za nás byl veletrh velmi naučný a skvěle zpracovaný. Tuto příležitost určitě doporučujeme, jak druhému ročníku, aby poznali prostředí a mohli se inspirovat, tak i třetímu ročníku, aby se veletrhu zúčastnili. Kdybychom mohly, zúčastníme se veletrhu znovu.

Za společnost Green Grace beauty, s. r. o.

Veletrh mě velmi zaujal. Mohli jsme si vyzkoušet fiktivní obchodování s jinými firmami a rozvinout náš pohled na ekonomiku v podniku. Celý den jsme komunikovali se zákazníky a nabízeli jim naše produkty. Soutěžilo se v několika kategoriích. Nejvíce mi přišlo užitečné prezentování v angličtině o naší firmě, jelikož mě to posunulo. Příprava na veletrh mi pomohla rozvinout kreativitu a poradit si se stresovými situacemi. Celý tento den byl pro nás přínosem do našeho oboru a jsme za celý tým rádi, že jsme měli tuto možnost.

Společnost Waxies, s. r. o.

Fotogalerie ke zhlédnutí

Ing. Lucie Šmuková