G3.A poznává Olomouc

Dnes máme 13. 12. 2023. Nejsme pověrčiví, a tak se vydáváme na další cestu s projektem OP JAK. Tentokrát nás čeká Olomouc, architektonický skvost.

Po příjezdu do Olomouce chvátáme k Arcibiskupskému paláci. Čeká nás edukační program, jehož součástí je prohlídka komnat pana arcibiskupa i třetího poschodí, ve kterém pobývala Marie Terezie. Následuje prohlídka reprezentačních místností, které nás oslnily. Fantastický dojem dokreslila ještě klavírní skladba v podání Aničky Jiříčkové. Poté míříme na Dolní náměstí, kde obdivujeme orloj a barokní morový sloup. Procházíme mezi stánky s vánočními dobrotami i dárečky.

Po chvilce se odebíráme do Pevnosti poznání, ve které trávíme téměř tři hodiny. Procházíme všemi expozicemi a držíme se hesla, že kdo si hraje, nezlobí. Venku se zatím setmělo a nás čeká poslední skvost. Společně míříme k Dómu sv. Václava. Vcházíme dovnitř a všude je tma; jen hořící svíce dokreslují tajemnou atmosféru.

Poté čekáme na vánoční tramvaj, která nás odváží k vlakovému nádraží. Usedáme do vlaku a míříme k domovu. Celá akce se moc povedla.

Fotogalerie ke zhlédnutí

Mgr. Pavlína Tobolová, třídní G3.A