Úspěch v jazykové soutěži s WocaBee

Naše škola se zapojila do pátého ročníku inovativní soutěže pro školy Jazykový WocaBee šampionát a v okresním kole se umístila na prvních dvou místech. Anglická skupina třídy G1.A vyhrála první místo a španělská skupina třídy G2.A získala druhé místo. Obě třídy tímto postupují do krajského kola, které proběhne ve dnech 6.-10.11.2023.

Žáci se v jednoduché online aplikaci s názvem WocaBee (čte se „vokebí“) učí novou slovní zásobu včetně výslovnosti moderním a velmi efektivním způsobem. V soutěži se hodnotí píle žáků v učení cizích jazyků a kritériem je počet bodů získaných procvičováním slovíček. Čím více žáci procvičují, tím více bodů (za správné odpovědi) získají a více se také naučí. Každá třída soutěží jako tým, takže v jazycích se zlepšují opravdu všichni. Aplikace navíc pracuje s každým individuálně za pomoci umělé inteligence a žáci si ji mohou spustit na mobilu, tabletu či počítači. Soutěžící mohou získat zajímavé ceny, ale tou nejdůležitější výhrou však bude zlepšení jazykových vědomostí našich žáků a jejich motivace k učení jazyků, které jsou v dnešní době mimořádně důležité.

Jsme velmi rádi, že i na naší škole učíme cizí jazyky inovativním způsobem, který přináší žákům skutečné výsledky a v dalším kole jim držíme pěsti!

Diplom G1.A | Diplom G2.A

Za PK cizích jazyků Mgr. Monika Latová a Mgr. Lucie Brewus