Projekt „Yes, you can!“ na Hrádku

Ve druhé polovině října 2023 proběhl na Hrádku mezinárodní projekt „Yes, you can!“ v rámci evropského programu Erasmus+ mládež, kterého se účastnili mladí lidé z ČR, Baskicka, Sardinie a Rumunska. V šestičlenném českém týmu byly také 3 studentky třídy O2.A – Eliška Stolarczyková, Nina Smožková a Nikol Masláková, leaderem týmu a koordinátorem projektu byl Mgr. Martin Frolík.

Hlavními tématy tohoto mezinárodního projektu byly podnikání a fiktivní firmy, účastníci vytvářeli business plán, SWOT analýzu, propagační materiály, natáčeli reklamy atd. Kromě toho se také věnovali otázkám nezaměstnanosti nebo připravovali scénky na téma job interviews, každý tým pořádal svůj večer národní kultury a v rámci Dne národní kuchyně jsme ochutnali typická jídla našich partnerů. Účastníky projektu také jedno dopoledne navštívili studenti O1A, kteří tak měli příležitost popovídat si se svými vrstevníky ze zahraničí, dozvědět se něco o práci na projektu a zapojit se do aktivity „Moving debate“.

Více o projektu „Yes, you can!“ (fotografie, videa, výstupy…), jehož organizátorem byl spolek Euroteam Czech Republic, z.s., najdete na webové stránce www.yes-you-can-2023.webnode.cz. Projekt byl podpořen grantem Evropské komise.

Fotogalerie ke zhlédnutí | Video z projektu

Mgr. Martin Frolík