Mezinárodní projekt „They say…“ na Hrádku

Už podruhé v letošním školním roce dostali studenti 1. a 2. ročníku šanci zapojit se do mezinárodního mládežnického projektu. Český tým ve „visegradském“ projektu „They say…“ tentokrát tvořilo 8 studentů O1.A, O2.A a G1.C – Adéla Juříková, Nikol Kašová, Laura Halmová, Linda Halmová, Karin Wiśniowská, Jonáš Pastirčák, Katka Klečková a Tereza Potyšová, leaderem týmu, autorem a koordinátorem celého projektu byl Mgr. Martin Frolík.

Hlavními tématy tohoto mezinárodního projektu byly mediální gramotnost a fake news, účastníci z ČR, Polska a Slovenska po úvodním vzájemném seznámení se vytvářeli projektové plakáty o médiích v partnerských zemích, zahráli si několik her a energizerů, podělili se o své názory v rámci aktivity Moving debate, vydali se poznávat okolí malou túrou na Filipku, vyzkoušeli si své schopnosti rozpoznat „fake“ obrázky v kahoot kvízech, vytvářeli a natáčeli krátké zprávy na základě vylosovaných headlinů a každý tým také pořádal svůj večer národní kultury i s ochutnávkou různých tradičních dobrot. Podobně jako v nedávném projektu „Yes, you can!“ i tentokrát nás jedno dopoledne navštívili studenti jedné ze tříd školy, konkrétně G1.C, kteří se tak mohli dozvědět o průběhu projektu, zahrát si společně pár her a popovídat si se svými vrstevníky z polské Lódźe a slovenských Bojnic.

Více o projektu „They say…“ (fotografie, videa, výstupy…), jehož organizátorem byl spolek Euroteam Czech Republic, z.s., najdete na webové stránce www.they-say.webnode.cz  Projekt probíhal ve dnech 12.-17. listopadu 2023 a byl podpořen grantem Mezinárodního visegradského fondu.

Fotogalerie ke zhlédnutí

Mgr. Martin Frolík