Univerzita PRO OU – Zdravý životní styl a pohlavní choroby

Dne 18. 10. 2023 jsme se zúčastnili besedy a workshopu na Lékařské fakultě v Ostravě, které pořádali studenti 3. ročníku oboru Všeobecné ošetřovatelství. Nejvíce nás zaujala přednáška na téma drogy. Zjistili jsme, jak moc můžou drogy člověku ovlivnit život, jaké mohou být následky a jak předejít závislosti na těchto látkách. Také nás zaujala přednáška o prevenci karcinomu prsu či varlat. Studentky nám ukázaly, jak si správně máme každý měsíc provádět preventivní kontrolu doma. Na závěr se konal velmi zábavný workshop o pohlavních chorobách.

Jsme rádi, že jsme měli možnost získat nové informace a naučit se, jak správně dbát o své zdraví. Děkujeme paní Mgr. Petře Moskvě, díky které jsme mohli prožít toto zábavné dopoledne.

Fotogalerie ke zhlédnutí

Bára Stoklasová, O1.A

Nejvíc mě zaujal workshop o pohlavních chorobách, protože se o tomto tématu moc nemluví a právě naopak by se o něm mělo mluvit více, protože jsou to opravdu nebezpečná onemocnění, která by se neměla brát na lehkou váhu. Hráli jsme kahoot, pracovali ve skupinkách, mohli jsme vidět naživo, jak vypadají ochranné prezervativy a jak je správně použít. Studenti pojali workshop zábavnou formou, abychom si toho zapamatovali co nejvíce.

Ondřej Janíček

Exkurze pro mě i zbytek třídy byla vtipná, zábavná, ale taky velmi poučná. První část byla trošku složitější. Druhá část byla spíše vtipná a zábavnější, a to z toho důvodu, že jsme během výkladu dělali i jiné aktivity, než jen seděli a poslouchali. Na podobné akce se budeme určitě těšit a celou exkurzi hodnotíme pozitivně.

Matěj Balajka