Perfektní třetí místo v branně vědomostní soutěži Wolfram

Dne 10. října 2023 se naše škola stala hrdým účastníkem prestižní branně vědomostní soutěže Wolfram, která se konala na území Libavy. Tato soutěž je jedním z vrcholů sportovního a vědomostního klání mezi základními školami v Moravskoslezském kraji a náš tým se umístil na vynikajícím třetím místě.

Celkem 27 nejlepších týmů, které postoupily loňským rokem, se sešly na Libavě, aby se utkaly ve všestranných disciplínách, které připravili vojáci Krajského vojenského velitelství Ostrava. Týmy se měřily v několika náročných disciplínách: v plavbě na raftu, přechodu minovým polem, poskytování první pomoci, střelbě ze vzduchovky, topografii a vědomostním testu týkajícím se historické Ostravské operace. Velmi důležitá byla spolupráce a celková síla týmu.

Náš tým získal třetí místo a obdržel krásné věcné ceny. Všichni soutěžící odešli s pamětní mincí Wolfram, která připomíná významnou historickou událost.

Gratulujeme všem soutěžícím a děkujeme za jejich reprezentaci naší školy.

Fotogalerie ke zhlédnutí

Mgr. Lenka Zrubková

Armáda ČR
https://acr.army.cz/informacni-servis/zpravodajstvi/vitezove-oblastnich-kol-branne-vedomostni-souteze-wolfram-se-utkali-na-libave-246866/

ČT1 (čas videa 19:15):
https://www.ceskatelevize.cz/porady/10122978233-udalosti-v-regionech-ostrava/423231100031011/