Erasmus+ Bee Important – setkání ve Viechtachu a v Orlové

V březnovém mrazivém počasí se naši žáci po dvouleté pauze opět podívali do německého Viechtachu v rámci projektu Erasmus+ Bee Important. Žáci navštívili známá města Regensburg a Passau, kde si vyslechli komentovanou prohlídku měst včetně navštívení “Haus am Strom”. Němečtí partneři pro žáky dále nachystali workshopy s tematikou včelstva a na závěr naši žáci zažili i bavorskou kulturu prostřednictvím seznámení se s bavorskými zvyky, tradicemi i typickou hudbou.

O dva týdny později navštívila naši školu pro změnu skupina německých žáků. Ti navštívili známé historické město Štramberk, kde si vyzkoušeli upéct vlastní štramberské uši. V dalších dnech jsme společně navštívili firmu Kolomý, jež vyrábí včelí úly a med. Druhý den si žáci sami vyzkoušeli na naší škole vyrobit úl s výukovým materiálem. V závěru projektu se žáci podívali do městské památkové zóny Vítkovice včetně prohlídky DOV.

Touto návštěvou byl samotný erasmácký projekt v rámci čtyř zemí a jejich studentů po třech dlouhých a zajímavých letech ukončen. Přinesl zcela jistě spoustu podnětných zkušeností a zážitků.

Fotogalerie Viechtach  Fotogalerie Orlová

Za tým Erasmus+Bee Important Mgr. Tomáš Janoszewski, Mgr. Milan Klepač a Mgr. Radim Trunkát