MATES 2023 aneb sjezd matematiků v Orlové

V úterý 28. února 2023 se na Gymnázium a Obchodní akademii Orlová opět sjeli mistři záludných počtů, odborníci na tajemné šifry, experti na prostorovou představivost – zkrátka všichni milovníci matematiky, kteří se nebojí své umění předvést. Konal se další ročník matematické soutěže pro žáky 6. až 8. ročníku základních škol v Orlové a blízkém okolí.

Soutěžící statečně bojovali 45 minut se všelijakými tradičními i netradičními slovními úlohami a příklady, které slušně potrápily jejich mozkové závity. Spokojenost byla na naší straně, protože se opět ukázalo, kolik mladých talentů a nadšenců do matematiky v okolí máme. A přestože nám všichni do jednoho dokázali, že matematické umění ovládají, nejlepší mohou být jen někteří.

VÝSLEDKOVÁ LISTINA SOUTĚŽE MATES
6. ročník
1. místo GÁLOVÁ Zuzana ZŠ Ke Studánce, Orlová
2. místo KWIECINSKI Ondřej ZŠ Školní, Orlová
3. místo PÍŠA Patrik ZŠ Rychvald
7. ročník
1. místo ZUČKOVÁ Tereza ZŠ a MŠ Dětmarovice
2. místo SEKYRA Vojtěch ZŠ a MŠ Dětmarovice
3. místo OLŠAROVÁ Nikola ZŠ Mládí, Orlová
8. ročník
1. místo GÁLOVÁ Eva ZŠ Ke Studánce, Orlová
2. místo HEIDER Filip ZŠ Karla Dvořáčka, Orlová
3. místo HEŘMAN František ZŠ Rychvald

Tito tři nejlepší řešitelé z každé kategorie byli odměněni věcnými cenami, které financovalo město Orlová a Nadační fond Gymnázia a Obchodní akademie.

Vítězům velmi blahopřejeme, srdečně děkujeme všem zúčastněným žákům a jejich vyučujícím za kvalitní přípravu. Těšíme se znovu příští rok v dalším ročníku!

Fotogalerie ke zhlédnutí

Za PK matematiky Mgr. Michael Branny