Exkurze maturantů do Prahy

V páteční brzké ráno 23. září 2022 se naše třída G8.A společně s třídou G4.C vydaly na šestidenní dobrodružství po památkách a zajímavých místech města Prahy. Hned první den jsme navštívili Staré Město, Staroměstskou radnici, Josefov a večer jsme také zhlédli představení v divadle Kalich.

Jelikož nám počasí během naší exkurze přálo, zavítali jsme také do pražské zoo, na večerní Žižkovskou věž, kde jsme měli naše hlavní město jako na dlani, prošli celý areál Pražského hradu, Vyšehrad, chrám sv. Mikuláše a Petřín. Dále jsme pluli lodí po Vltavě, prohlédli si výstavy a expozice Národního muzea a dokonce měli možnost držet v ruce zlatou cihlu v České národní bance. Za zmínku stojí také komentovaná prohlídka Národního divadla a návštěva činohry v Divadle Lucie Bílé. Příležitost, kterou jsme také nemohli odmítnout, byl výlet na hrad Karlštejn. Probíhalo tam totiž vinobraní, kde jsme měli možnost vidět středověký průvod Karla IV. a s tím různé tehdejší kostýmy v podhradí Karlštejna i na hradním nádvoří.

Celý náš pobyt jsme si užili a jelikož to byl i náš jeden z posledních školních výletů, odvezli jsme si spoustu vzpomínek a zážitků. Chtěli bychom poděkovat panu Mgr. Šostokovi, paní Mgr. Bukvaldové, paní Mgr. Lišaníkové a panu Mgr. Kochovi Ph. D. za skvělý doprovod a hlavně za náročnou organizaci této akce.

Fotogalerie ke zhlédnutí

Karin Dugasová a Tereza Podzemná z G8.A