Sportovně turistický kurz

Ve dnech 27. 9. – 1. 10. 2021 se uskutečnil v Mokřinkách kurz se sportovní, turistickou a outdoorovou náplní. Místo se nachází v krásném prostředí na Vítkovsku u Opavy v bezprostřední blízkosti řeky Moravice.
Tohoto kurzu se zúčastnily oborové třídy třetích ročníků O3A, T3C a V3A. Účastníci si během týdne vyzkoušeli netradiční aktivity prostřednictvím outdoorových her, byli seznámeni se základy jízdy na řece v kánoi,
mohli si vyzkoušet lezení na cvičných skalách pod Kružberskou přehradou, zastříleli si z luku nebo vzduchovky…. Jeden večer jsme si u ohně opékali tradiční špekáčky. Jindy jsme si prošli „Břidlicovou stezku“ v místech kde se kdysi těžila břidlice. Nejdelší turistická trasa byla 7 km na skály a po výcviku pak 7 km zpět. V jednom odpoledni jsme natáčeli videoklipy na zadaná témata. Ty jsme si promítali v závěrečném večeru, který probíhal u svíček a vzájemně jsme si psali pozitivní vzkazy z kurzu. Poslední den v pátek jsme navštívili po cestě domů Hradec nad Moravicí.

K celkovému zdaru kurzu a spokojenosti nám přálo také počasí. Aktivit bylo skutečně mnoho a všichni studenti je zvládli na výbornou. Poděkování patří našim učitelům a zástupcům outdoorové společnosti, kteří se nám po celý týden věnovali.

Fotogalerie ke zhlédnutí

Mgr. Roman Funk, vedoucí kurzu