Historická exkurze do Kutné Hory

Opravdu velmi brzy ráno se v pátek 1. října 2021 studenti G2.C a G6.A sešli na nádraží v Bohumíně, aby vyrazili do Kutné Hory. Provázeni svými třídními a Mgr. Zágorou se vydali na cestu za hlubším poznáním české historie a architektury.

Kutná Hora má v tomto smyslu opravdu co nabídnout. Vlašský dvůr – královská mincovna a královský palác, národní kulturní památka celoevropského významu s tisíciletou historií, místo podpisu Dekretu kutnohorského, Chrám sv. Barbory a katedrála Nanebevzetí Panny Marie a sv. Jana Křtitele v Sedlci architekta Santiniho – památky UNESCO, návštěva Muzea stříbra spojená s prohlídkou dolu, nová výstava o Václavu II. uspořádaná k výročí jeho narození a na závěr prohlídka hřbitovního kostela Všech svatých s kostnicí v Sedlci.

Nových poznatků od průvodců v Muzeu stříbra, a především od Mgr. Zágory, bylo mnoho, nádherné výhledy doprovázené ideálním počasím ještě zážitek umocňovaly.
Cesta domů se sice protáhla takřka dvouhodinovým zpožděním „rychlíku“, ale ani to nám radost z úspěšné exkurze nezkazilo.

Fotogalerie ke zhlédnutí

Mgr. Jana Bláhová, Mgr. Jana Blechová