Geograficko-historická exkurze do Prahy tříd G8.A a G4.C

Ve čtvrtek 23.9. se třídy G8.A a G4.C vydaly na svou poslední dobrodružnou exkurzi v rámci studia na gymnáziu a to do hlavního města Prahy.

Kdykoliv se nás nějaký z profesorů zeptá, co všechno jsme v Praze viděli, odpovídáme jednohlasně: „Všechno.” A nám se dostane jen soucitného pokývnutí: „No jo, vy jste byli s panem Šostokem, že?”

Za 5 dní jsme stihli projít historické centrum města, projet se lanovou dráhou na Petřín, kde jsme se pokroutili v zrcadlech. Také jsme vyrazili na vyhlídkovou plavbu po Vltavě nebo se podívali na noční Prahu ve společnosti miminek na Žižkovské věži. Jeden den jsme věnovali prohlídce Karlštejna a nesměla chybět ani návštěva Národního divadla a Divadla Broadway, kde jsme měli možnost zhlédnout známý muzikál Kat Mydlář, kde zazářil Daniel Hůlka. Vyčerpávající a zážitky plný týden jsme zakončili v pražské ZOO.

Z Prahy jsme odjeli se 70 km v nohách, vyčerpaní, jako bychom zrovna přijeli ze sportovního kurzu a ne z historické exkurze, ale plni nových zážitků a vědomostí. Každý z nás si přišel na své, za což vděčíme skvělému doprovodu z řad našich učitelů. Děkujeme paní Buzkové, paní Lišaníkové, panu Kochovi a především panu Šostokovi za trpělivost (protože ne vždy jsme byli „pod ocasem” na čas) a za organizaci příjemné exkurze do Prahy, protože teď už nás čeká jen náročná cesta k maturitě.

Fotogalerie ke zhlédnutí

Anita Danělišynová, G8.A a Michaela Kolková, G4.C