Praktická první pomoc

Dne 7. června 2024 k nám na školu zavítali studentky a studenti Střední zdravotnické školy, Karviná, p. o. s paní učitelkou PhDr. Marií Kumorkovou a s panem učitelem Bc. Janem Pečonkou.

Blíží  se nám doba letních prázdnin a z tohoto důvodu jsme požádali Střední zdravotnickou školu, Karviná, aby našim prvním ročníkům  prakticky ukázali první pomoc. A tato akce se setkala s velkým ohlasem a nadšením ve všech prvních ročnících, jak si můžete přečíst níže 🙂

Zúčastnili jsem se kurzu první pomoci se žákyněmi ze Zdravotnické školy z Karviné. Velmi nás tenhle kurz zaujal, mohli jsem si vyzkoušet různé situace, při kterých potřebuje člověk pomoci. Celý kurz se mi moc líbil, byl užitečný, naučný a myslím si, že by si to měl každý vyzkoušet.
Kristýna Trexlerová, O1.A

Zúčastnily jsme se zdravotnického kurzu a byly jsme velmi spokojené. Kurz byl dobře strukturovaný a pokrýval široké spektrum témat, od základní první pomoci až po pokročilejší techniky resuscitace. Žáci byli zkušení, dokázali složité koncepty vysvětlit srozumitelně a trpělivě odpovídali na všechny dotazy. Praktické cvičení bylo obzvláště užitečné, protože umožnilo aplikovat teoretické znalosti v reálných scénářích. Kurz nás zaujal. 
Linda Halmová + Kateřina Durasová, G1.C

Velice se nám líbila první pomoc, protože jsme mohli zažít, jaké to je v té dané situaci. Figuríny a věci určené k první pomoci byly velice hezky zpracované. Tyhle besedy jsou prospěšné pro žáky, aby mohli nabrat zkušenosti do života. Takže je můžeme doporučit ostatním.
Studenti T1.C

V pátek 7. 6. 2024 k nám přijeli žáci Střední zdravotnické školy v Karviné s názornými ukázkami, jak poskytnout první pomoc v různých situacích. Čtyři studenti naší třídy O1.A  se zúčastnili v roli figurantů – poraněných. Byla tam předvedena zranění při pádu z výšky a podezření na zlomení páteře, otevřená zlomenina stehenní kosti, resuscitace a poranění vnitřních orgánů.  Myslíme si, že každý by měl umět poskytnout první pomoc, takže jsme vděční, že jsme měli tuhle příležitost.
Figuranti O1.A – Milana Krepkova, Nikol Kašová, Natálie Jurasová a Ondřej Janíček

Fotogalerie ke zhlédnutí

Ing. Lucie Šmuková