Souboj o matematickou prestiž aneb MATES 2024

Dne 12. března 2024 se na Gymnáziu a Obchodní akademii Orlová utkali nadaní mladí matematikové z okolí. Po roce se opět konala matematická soutěž MATES pro žáky 6., 7. a 8. tříd základních škol z Orlové a blízkého okolí.

Ve všech kategoriích bylo nachystáno deset tradičních i netradičních matematických úloh. Soutěžící museli prokázat znalost různých počtářských triků, testovali svou prostorovou představivost při řešení různých kostičkových staveb nebo také projevili mistrnou schopnost prohlédnout číselné řady.

Jako matematikáři jsme byli velmi potěšeni, že většina žáků si s úlohami skvěle poradila. Jsme rádi, že v našem okolí máme velké množství talentů, kteří se počítání nebojí. A kdo si se zadáním poradil nejlépe a obsadil tak nejvyšší příčky?

6. ročník

1. místo – SEKYROVÁ Sabina ZŠ a MŠ Dětmarovice
2. místo – BOČEK Petr ZŠ a MŠ Dětmarovice
3. místo – VZATEK Štěpán ZŠ Rychvald

7. ročník

1. místo – SEČKAŘ Filip ZŠ a MŠ Dětmarovice
2. místo – PÍŠA Patrik ZŠ Rychvald
3. místo – PARMOVÁ Nela ZŠ a ZUŠ Petřvald

8. ročník

1. místo – BALONOVÁ Lucie ZŠ Mládí, Orlová
2. místo – KÁŇOVÁ Barbora ZŠ Ke Studánce, Orlová
3. místo – VAVŘÍČKOVÁ Hana ZŠ Ke Studánce, Orlová

Všichni tři nejlepší řešitelé každé kategorie dostali odměny v podobě věcných cen, které financovaly Město Orlová a Nadační fond Gymnázia a Obchodní akademie.

Gratulujeme všem vítězům, velmi děkujeme všem zúčastněným žákům a zejména jejich vyučujícím matematiky za kvalitní přípravu. Příští rok na viděnou na MATESovi!

Fotogalerie ke zhlédnutí

Za PK matematiky Mgr. Michael Branny