Školní kolo soutěže fiktivních firem

Dne 29. února 2024 se na naší škole uskutečnilo školní kolo soutěže Fiktivních firem, na kterém se nám představily čtyři firmy z oboru Obchodní akademie – O3.A a to v deseti kategoriích – logo, slogan, vizitka, plakát, webové stránky, reklama, prezentace společnosti v českém jazyce, anglickém jazyce a stánek.

Společnosti

ForceXFitness, s. r. o. – zabývající se výrobou a prodejem sportovního oblečení a doplňků
Green Grace Beauty, s. r. o. – zabývající se výrobou a prodejem přírodních šamponů
KICKIN, s. r. o. – zabývající se prodejem sportovního fotbalového zboží
Waxies, s. r. o. – zabývající se výrobou a prodejem přírodních svíček a doplňků k výrobě samotné.

Na prvním místě se umístila, jak u poroty složené z paní učitelky Ing. Ivany Brožíkové, PhD., Mgr. Marka Czerného a odborných porotců Jiřího Kielkovského ze společnosti VAC DESIGN, s. r. o. a PhDr. RNDr. Martina Žáčka, Ph.D. z Ostravské univerzity, tak také u žáků O2.A, společnost Waxies, s. r. o.  Zmínění odborníci nám po soutěži se studenty O3.A zůstali a diskutovali o kladných i záporných stránkách jednotlivých odevzdaných úkolů.

Pořadí

1. místo – Waxies, s. r. o.
2. místo – Green Grace Beauty, s. r. o.
3. místo – ForceXFitness, s. r. o.
4. místo – KICKIN, s. r. o.

Gratulujeme a držíme pěsti naším firmám, které budou reprezentovat na své společnosti na veletrhu v Českém Těšíně a v Ostravě.

Firmy se nám líbily, jsme rádi, že jsme mohli být u prezentování jednotlivých firem, protože jsme se mohli podívat, co budeme dělat příští rok, v čem neudělat chybu a v čem být lepší. Moc nám pomohlo se podívat na jednotlivé firmy, protože jsme pochopili, co od nás budete očekávat v příštím roce.

Klára Cesarzová, O2.A

Ve školním kole soutěže fiktivních firem měli žáci O3.A možnost si zasoutěžit v několika kategoriích. Celý námět soutěže byl o založení fiktivních firem, kdy si žáci mohli vyzkoušet, jak funguje marketing a spolupráce ve firmě. Dva profesionálové z oboru po vyhodnocení soutěže se studenty prodiskutovali námět a zpracování firem a úkolů. Následně žákům poradili, na čem je potřeba zapracovat. 

Nela Oczadlá, O3.A

Fotogalerie ke zhlédnutí

Ing. Lucie Šmuková a Ing. Hana Jiříčková