GOA HackUP 2024

Dne 14. 2. 2024 se na GOA v učebnách B103, B102 a B107 uskutečnil pilotní projekt soutěže GOA HackUP. Cílem bylo vytvořit turnaj ve formátu CTF (Capture the flag) viz https://en.wikipedia.org/wiki/Capture_the_flag_(cybersecurity), kdy by studenti měli příležitost se naučit, jaké chyby se mohou objevit v informačních systémech, aby v budoucnosti dokázali těmto chybám předcházet a systémy kvalitně zabezpečit.

Studentům bylo zpřístupněno virtuální prostředí s 10ti virtuálními servery pro každý účastnický tým. Každý tým měl v co nejkratším čase identifikovat potenciální zranitelnosti jednotlivých systémů a využít jich k průniku do systémů. Vyhrával ten, kdo stihl najít všechny zranitelnosti v nejkratším čase.

Kromě pořádajících studentů třídy T3.C se účastnily 4 týmy studentů T2.C, jeden kombinovaný ze studentů T2.C a G7.A a jeden tým z SPŠI a SŠ teleinformatiky Ostrava. Na prvním místě se umístil tým třídy T2.C ve složení Šimon Blatoň a Jirka Folwarczný. Druhé místo získali studenti SPŠI a SŠ teleinformatiky Ostrava a třetí místo opět studenti GOA Orlová třídy T2.C.

Fotogalerie ke zhlédnutí

Mgr. Jaroslav Rubišar