Stříbro v krajské soutěži o návrh maskota Her XI. zimní olympiády dětí a mládeže

Moravskoslezský kraj bude v lednu 2025 pořádat Hry XI. zimní olympiády dětí a mládeže. Jedná se o jednu z největších mládežnických sportovních akcí v celém Česku. V rámci přípravy této akce Moravskoslezský kraj na podzim 2023 vyhlásil Soutěž o návrh loga a maskota této olympiády.

Na informaci o vyhlášení soutěže od vyučující počítačové grafiky v říjnu 2023 zareagoval náš student Radim Janko ze třídy T4.C a vytvořil návrhy loga i maskota. Na Moravskoslezský kraj celkem přišlo téměř 180 soutěžních návrhů. Odborná komise zvlášť vybírala tři nejlepší návrhy loga a tři nejlepší návrhy maskota.

Náš student Radim Janko se se svým návrhem umístil na 2. místě v kategorii maskot.

Autory návrhů „na stupních vítězů“ v obou kategoriích dne 15. ledna 2024 přijali hejtman Moravskoslezského kraje pan Jan Krkoška, MBA s panem náměstkem Mgr. Stanislavem Folwarcznym, kteří jim poděkovali a kromě drobných dárků každý autor obdržel finanční poukázku podle svého umístění.

„Do soutěže jsem se přihlásil, protože jsem soutěživý a zároveň to byla pro mne výzva zkusit něco nového a zajímavého. Po celou dobu školní docházky jsem se účastnil různých soutěží a reprezentoval školku, základní školu a nyní i střední školu. Moc mě potěšilo, že můj maskot byl úspěšný a zaujal. Motivaci pro jeho vytvoření jsem hledal ve vzpomínkách na své dětství.“

Radim Janko, T4.C

Gratulujeme Radimovi ke krásnému stříbrnému místu, děkujeme za účast v soutěži a příkladnou reprezentaci naší školy.

Fotogalerie z ocenění na MSK ke zhlédnutí

Ing. Marta Slawinská