Sexta v poslanecké sněmovně

V pátek 20. 10. 2023 se třída G6.A pod dozorem pedagogů Mgr. Terezy Kubáčkové a Mgr. Marka Zágory vydala na exkurzi do Prahy. Odjíždělo se v 5 hodin ráno z Ostravy za neustálého zívání všech zúčastněných.

Po příjezdu nás čekal velmi zajímavý program, a to návštěva Poslanecké sněmovny. Po přísné kontrole při vstupu se nás ujal bývalý student GOA Orlová Filip Dembický, který ve sněmovně pracuje, a my se začali dozvídat spoustu zajímavostí. Měli jsme možnost zasednout do křesel Poslanecké sněmovny, obdivovali jsme cedulky se jmény známých politiků, navštívili jsme místnost, kde probíhají tiskové konference, a nakoukli jsme též do kanceláří, kde mají poslanci svá zázemí.

Náš program však ještě nekončil. Poté, co si každý ulovil něco na zub ve svém oblíbeném fast foodu, jsme se vydali do budovy Národního muzea. Dostali jsme prostor prohlédnout si expozice, které nás zajímají, nikdo si pak nenechal ujít příležitost prohlédnout si originál Věstonické venuše.

A pak už hurá domů. Nebyli bychom to my, kdyby celá návštěva Prahy proběhla bez zádrhele. Ten nás čekal v podobě hodinového zdržení na trati kousek za Pardubicemi. Nečekaně získaný čas jsme využili k nasdílení postřehů a plni dojmů, s bolavýma nohama, jsme se na nádraží v Ostravě rozloučili.

Za G6.A Tereza Fišerová