Exkurze třídy T2.C do Zlína aneb Muzeum firmy Baťa

Dne 26. 9. 2023 se třída T2.C zúčastnila exkurze v Muzeu jihovýchodní Moravy Zlín. Toto muzeum nabízí autentický pohled do historie regionu a jeho významného průmyslového dědictví.

Hlavním lákadlem byla expozice věnovaná firmě Baťa, která má ve Zlíně dlouholetou tradici. V muzeu studenti obdivovali první obuvní stroje, díky nimž se Baťova firma stala známou po celém světě. Je až s podivem, jak jednoduchý nápad mohl vést k tak úspěšnému podniku.

Dalším vrcholem exkurze byla expozice o životě a kultuře na jihovýchodní Moravě v minulých stoletích. Naši studenti měli možnost prozkoumat tradiční lidová řemesla, historické oděvy, každodenní život na venkově a svézt se výtahem pater noster.

Celý den strávený v Muzeu jihovýchodní Moravy byl pro mnohé inspirující a poučný. Exkurze nám otevřela oči a připomněla, jak důležité je propojení minulosti s přítomností. Studenti třídy T2.C se shodli na tom, že by se sem rádi vrátili a doporučují ho všem, kdo chtějí lépe pochopit historii a vývoj tohoto zajímavého regionu.

Fotogalerie ke zhlédnutí

Mgr. Marek Czerný a Mgr. Milan Klepač