Úspěch u mezinárodní zkoušky z angličtiny

V březnu 2023 proběhla na naší škole mezinárodní zkouška z jazyka anglického B2 First, které se zúčastnilo sedmnáct studentů z maturitních a třetích ročníků naší školy. Studenti se na tuto zkoušku připravovali v rámci seminářů, případně formou samostudia a konzultací s vyučujícími. Všichni studenti zkoušku úspěšně složili. Většina z nich dokonce získala certifikát s nejvyšší známkou a prokázali tak znalost angličtiny na úrovni C1.

Certifikát z této zkoušky je uznávaný ve více než 20 000 institucích na světě jako spolehlivý a ověřený důkaz o dosažené úrovni angličtiny. Na většině českých i zahraničních univerzit slouží certifikát jako úplná náhrada za přijímací zkoušky z angličtiny nebo školy zájemcům o studium přidají body navíc. Na některých vysokých školách slouží certifikát jako náhrada za postupovou zkoušku v bakalářském studiu. Studenti si tuto zkoušku zvolili proto, že je angličtina baví a protože ví, že si s tímto certifikátem zvyšují své šance na profesní uplatnění v České republice a zahraničí. Letošní maturanti certifikát rovněž využili k nahrazení profilové maturitní zkoušky z jazyka anglického a čeká je tak již pouze didaktický test.

Zkouška B2 First testuje úroveň studentů v gramatice, poslechu, čtení s porozuměním, psaní a mluvení. Zkouška je dlouhá a náročná a nejtěžší částí je přirozeně ta ústní, u které je důležitá určitá míra pohotovosti a není možné si odpovědi předem připravit.

Všem příštím zájemcům o B2 First držíme pěsti!

Mgr. Monika Latová