Výuka počítačové grafiky s odborníkem z praxe

V průběhu února a března 2023 zavítal do 4 vyučovacích hodin předmětu GPC ve třídě T2.C pan Jiří Kielkovský, majitel a jednatel fy VaC Design s.r.o., který žákům oboru informační technologie obohatil výuku počítačové grafiky o zajímavé poznatky z praxe.

Žáci T2.C měli možnost poslechnout si informace ke 4 praktickým grafickým tématům – konkrétně: příprava obrazu pro tisk na plátno, jak správně připravit data pro tisk, postup tvorby rastrové textury a využití mockupů při návrhu designu předmětů.

Dále dne 8. 3. 2023 pan Kielkovský uspořádal jednohodinovou besedu i pro žáky T3.C ve výuce GPC. Žáci měli možnost dozvědět se zajímavosti o každodenní komunikaci se zákazníky, přijímaných a realizovaných zakázkách a prohlédli si ukázky grafických pomůcek a zhotovených firemních produktů.

Žáci obou tříd tak měli možnost se přesvědčit, že šikovným zájemcům o oblast počítačové grafiky se nabízí široké možnosti využití jejich tvůrčího potenciálu a profesního uplatnění.

Děkujeme panu Kielkovskému za příjemné zpestření a obohacení výuky počítačové grafiky o poznatky z praxe a budeme se těšit na další podobné vzdělávací příležitosti.

Fotogalerie ke zhlédnutí

Ing. Marta Slawinská