Velikost textu:

Týden francouzské kuchyně v septimě

Během minulého týdne se studenti septimy proměnili v hodinách francouzštiny na kuchaře, majitele restaurace a číšníky, kteří servírovali ostatním speciality francouzské kuchyně.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAStudenti z vlastní iniciativy zpracovali a přeložili nejvyhlášenější recepty, udělali prezentace a hlavně – doma připravili a přinesli k ochutnání tyto dobroty: Bûche de Noël (vánoční roláda ve tvaru polena), Tarte tatin (obrácený ovocný koláč), Quiche lorraine (slaný lotrinský koláč), Mousse au chocolat (čokoládová pěna), Crème caramélisée (karamelový krém), makronky, slané koláčky, Ratatouille (zeleninové jídlo z Provence), Pâté de porc (domácí paštika) a Mille Feuilles (sladký zákusek z listového těsta s jahodami). Na výsledky jejich práce se podívejte sami.

Za všechny gurmány Mgr. Jana Blechová

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
F4_Ratatuille, Pate du porc, Mille feuille OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

logo